Saçlarınızdaki Kırıklara Engel Olun!


Saçlarınız için gerekli önlemleri alarak, kırılmalarını engelleyebilir, çok daha sağlıklı ve parlak saçlara sahip olabilirsiniz.
Saç kırıkları, birçok kadının yaşadığı bir sorundur. Özellikle uzun saçı tercih eden kadınlar, kırıklar nedeniyle bakımsız bir görüntüye sahip olabilirler.
Saçlarınızın kırılmasına sebep olan bazı faktörden sizin kontrolümüz dışında gelişir. Yine de günlük hayatınızda saçlarınıza nasıl baktığınız, hangi ürünleri kullandığınız ve saçlarınıza nasıl davrandığınız, bu kırılmaları çoğaltabilir. Bütün saç kırılmalarından kurtulmak biraz zaman alsa da, aşağıda size vereceğimiz tavsiyeleri uygulayarak, saçlarınızdaki kırıkları en aza indirebilirsiniz.

Saçlarınızı uçlarından düzenli olarak kestirin

Bazı kadınlara göre, saçlarını uçlarından düzenli olarak aldırmak, saçlarını kestirmek ve kısaltmak ile aynı manaya gelir. Bu aslında yanlış bir düşüncedir. Saçlar, uçlarından doğru ve yeterli bir biçimde kesildiğinde, sadece ölü ve kırık saçlardan kurtulmakla kalmayıp aynı zamanda, saçlarınızın kuruyarak daha çok kırılmasını ve daha kısa kesimlere ihtiyaç duymasını engellemiş olursunuz. Çatallanmış saç uçlarından şikayetçi olan kadınların, saçları iyice kopmadan mutlaka uçlarından düzenli olarak aldırmaları gerekir. Her iki, üç ayda bir, saç uçlarından yarım veya bir santim aldırmak, kırılmaları azaltmak için yeterli olacaktır. Bu ufak kesimler, ileride daha travmatik kesimler gerekmesini engelleyecektir.

Islakken saçlarınızı taramayın

Saçların, en savunmasız ve güçsüz oldukları zaman, ıslak oldukları zamandır. Bundan dolayı ıslakken saçlarınızı taramaktan kaçının. Eğerıslakken saçlarınızı taramayı tercih ediyorsanız da mutlaka, bir saç kremi kullanmanızı tavsiye ederiz. Yine de çok dikkatli ve yavaş fırçalamaya çalışın, eğer saçlarınızdan kopma sesi gelirse, hemen taramayı bırakın. Eğer düz saçları tercih ediyorsanız, saçlarınızı tam kuruttuktan sonra taramak her ne kadar daha sağlıklı olsa da, saçınızı %50 kuruttuktan sonra da tarayıp, düzleştirebilirsiniz. Bu işlemi yaparken de yuvarlak fön fırçaları yerine mutlaka normal dişli saç fırçalarını tercih edin.

Protein takviyesi alın

Saçlarınızın kırılma oranına göre, haftada bir protein hapı kullanabilirsiniz. Eğer saçlarınızla ilgili çok daha ciddi dökülme ve kırılma problemleri yaşıyorsanız ve protein takviyesi aldığınız halde bir fark göremiyorsanız, mutlaka kan değerlerini ölçtürmenizi tavsiye ederiz. Bu tarz problemlerin arkasında genellikle biyolojik etkenler yatar. Protein takviyesi alırken de aşırıya kaçmamaya dikkat edin çünkü fazla doz, saçlarınızın daha çok kurumasına neden olacaktır. Az dozda protein desteğini, düzenli saç bakımı ile birleştirirseniz, çok iyi sonuçlar alabilirsiniz.

Saç bakımı uygulayın veya uygulatın

Kuaförlerde uygulanan saç bakımında kullanılan ürünler, saç kırılmalarınızı azaltacaktır. Bu ürünleri, eczanelerden de edinebilirsiniz. Bu tarz bakımlar, güzellik salonlarında yapılığı zaman biraz masraflı olsa da, saç kırılmalarını engellemeleri yanında, rahatlamanızı ve saçlarınızın rengini ve parlaklığını korumasını da sağlayacaklardır. Yine de, bir profesyonelden, saçlarınıza uygun olabilecek bakım ürünlerini öğrenerek, bu bakımların çoğunu evde günlük olarak kendiniz de uygulayabilirsiniz. Evde yapılan rutin bakımlar dışında, her sekiz haftada bir profesyonel bir bakım da yaptırmanızı da tavsiye ederiz.

Saçlarınızı çok yüksek ısılardan uzak tutun

Saçlarınızı, devamlı yüksek ısılara maruz bırakırsanız, sağlığı yitirip, uçlarının kırılmaya başlaması da kaçınılmaz olacaktır. Her ne kadar saç maşaları,saç düzleştiricileri ve fön çektirmek, hayatınızı kolaylaştırıp, çok daha güzel görünmenizi sağlasa da, bu uygulamalar çok sıklıkla ve yanlış yapıldıkları zaman, saçlarda ciddi hasarlara neden olurlar. Sadece bir kez bile çok sıcak bir aleti saçlarınızda kullanmanız, geri dönülemez hasarlara neden olabilir. Daha doğal yollardan saçlarınıza şekil vermeye çalışın, mesela hoş ve kullanışlı bir kesim, saçlarınızı yapma veya yaptırma ihtiyacınızı azaltır. Bunun dışında ıslakken, saçlarınızı örüp, belli bir süre bekletirseniz, çok hoş ve dalgalı saçlara sahip olabilirsiniz. Fön ve maşa gibi aletleri de özel günler için saklayın.
 Saçlar, belki de vücudumuzun en hassas ve bir o kadar da bakım isteyen bölgeleridir. Saçlarınıza iyi bakın, onları yıpratacak uygulamalardan kaçının. Sağlıklı ve pırıl pırıl saçlara sahip kadınların, ne kadar hoş gözüktüklerini aklınızdan çıkarmayın.

0 yorum:

SOHBET